Het Belang van SDG's

Het zou kunnen dat je nog nooit hebt gehoord van SDG’s, er zijn overigens heel veel mensen die er nog nooit van hebben gehoord. Ze worden daarentegen wel steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven zijn druk bezig met SDG’s en hoe ze deze doelen toe kunnen passen in hun bedrijf of organisatie. Zo zijn er ook steeds meer scholen die SDG’s betrekken in het lessenpakket om zo kinderen alvast te leren over de SDG’s.

SDG’s zijn dé nieuwe taal in het communiceren van duurzame resultaten. Gemeentes en scholen gebruiken SDG’s steeds in hun beleid waardoor de naamsbekendheid nog meer toeneemt. Daar bovenop is 71% van de bedrijven in Nederland van plan om aan de slag te gaan met SDG’s. Op deze manier kunnen bedrijven aantonen maatschappelijk verantwoord en vooruitstrevend te zijn.

We kunnen de nieuwe generaties hier niet in achterlaten. Met de toenemende belangen wat betreft SDG’s en nieuwe leerdoelen die worden opgesteld is het van enorm belang dat SDG’s ook bij u op school worden geïntroduceerd en toegepast. SDG’s zijn de Wereld van morgen, onze nieuwste generatie kan daarin niet achterblijven.

pexels-pixabay-207697