Hoe draag ik bij?

pexels-markus-spiske-2559762

In de woorden van Nelson Mandela:

“Onderwijs als wapen om de wereld echt te veranderen”

Er zijn enorm veel manieren om bij te dragen aan de SDG’s. Er zijn simpele dingen, zoals het spelen van SDG-city of het opruimen van afval op straat. Maar er zijn ook grotere projecten waar elke persoon, school of organisatie aan kan bijdragen. Hieronder staan een aantal projecten namens SDG-Nederland waar je gemakkelijk aan mee kan doen, om mee te helpen en te zorgen voor een betere wereld.

Basisscholen leiden de volgende generatie op, hoe dat gebeurt en hoe veel zij leren over onze wereld en de rol die zij spelen ligt aan de school. Om ervoor te zorgen dat kinderen bewust zijn van de SDG’s en hoe zij hieraan kunnen bijdragen is het van enorm belang dat zij op een jonge leeftijd leren over de SDG’s, daar kunt u voor zorgen.

Projecten

SDG-city

 

Met ons educatieve bordspel leren kinderen wat SDG’s zijn, waarom ze zo belangrijk zijn en wat ze kunnen doen om de wereld een betere plek te maken. Met het spelen van SDG-city worden de 17 doelen geïntroduceerd, op een spelende manier komen ze erachter wat ze betekenen en hoe ze de SDG’s moeten toepasssen.  Spelend leren is dé manier om kinderen bewust te maken van de SDG’s.

sdg_-_wheel_-_smaller_2

Groen naar school

 

Gedurende een week komen tienduizenden kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school. Tijdens de actieweek besteden leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal.

Toekomstige wereldleiders geven het voorbeeld

 

De zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn een stappenplan voor een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030. Benieuwd wat jij kunt doen? Bekijk de filmpjes van zeventien jonge, toekomstige ‘wereldleiders’ en deel ze met iedereen.

Leren met oog op duurzame ontwikkeling

 

Deel je de wens dat duurzaamheid in het DNA van het onderwijs komt? Word dan lid van de Coöperatie Leren voor Morgen. Die bestaat uit een groep van organisaties die zich inzetten voor leren met oog op duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional.

 

Een klimaattop door én voor de toekomstige generatie

 

Er wordt in Nederland veel over het klimaat gesproken door besluitvormers, maar helaas te weinig met de kinderen. De volwassenen nemen besluiten die van invloed zijn op de toekomst van kinderen. Tijdens de Kinderklimaattop draaien we de rollen om. Kinderen krijgen de kans om na te denken over hun toekomst in relatie tot een beter klimaat.

Breng je bijdrage in kaart op de 'impact poster'

 

Bijdragen aan een betere wereld, wat kan je zélf doen? Je hoort veel over ‘kansen’ in onze maatschappij, om een duurzame toekomst tegemoet te gaan. In deze praatplaat staan de 17 Duurzame Ontwikkeldoelen (SDG’s) centraal. Maker Leonie Haas heeft op één plaat alvast zelf ingevuld hoe je impact kan maken, maar er is ook een sjabloon te downloaden waar je zelf, met je gezin, je klas of je vrienden een eigen versie kan maken.